Accessos directes:

Notes de premsa destacades

 • | Tema: Rondes

  Treballs de renovació d'asfalt a les rondes de Barcelona els dies 30 i 31 de Març

  La campanya de renovació d'asfalt d'enguany actua a la C-32 cap a la Ronda de Dalt, en sentit Besòs, des del PK 59+230 fins al PK 60+725 de la C-32, cosa que implica la renovació de 19.000 m2 de paviment.

 • | Tema: Desenvolupament socioeconòmic

  Estratègia per a la reactivació econòmica i la reindustrialització metropolitana de Barcelona

  Les claus de l'estratègia metropolitana: els Polígons d'Activitat Econòmica (PAE), la innovació, la transferència de tecnologia i el coneixement, l'enfortiment dels sectors amb més potencial industrial i valor afegit, potenciar el capital humà, les infraestructures adients, una logística avançada, nous instruments urbanístics i millora de la sostenibilitat.

 • | Tema: Mobilitat

  L'AMB posa en marxa la primera línia de bus "AMB Exprés", l'E95, que connectarà Castelldefels amb Barcelona

  Avui dimecres 21 de març de 2018, l'AMB posa en funcionament la primera línia de bus AMB Exprés, l'E95, que connectarà Castelldefels amb Barcelona i que forma part de la nova xarxa d'autobús metropolità d'altes prestacions. La inauguració de la línia va a càrrec del vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, i l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda. Concretament, aquesta nova línia E95 funcionarà en hores punta de matí i de tarda, entre les 6 i 10 del matí i entre les 15 i 20 hores de la tarda, i oferirà un servei directe entre Castelldefels i Barcelona ciutat, circulant per l'autopista C-32, entrant per l'eix de Gran Via i acabant a la ronda Universitat. Al mateix temps, el campus de la UPC de Castelldefels també quedarà connectat directament amb Barcelona.

 • | Tema: Aigua

  Aprovada la baixada en el rebut de l'aigua a l'àrea metropolitana

  L'AMB ha aprovat la baixada de l'1,65% anunciada per als municipis abastits per Aigües de Barcelona. La proposta no repercuteix l'augment de tarifa d'Aigües Ter-Llobregat i revisa diversos costos de l'empresa a la baixa

 • | Tema: Bicicleta, Mobilitat sostenible

  S'obre a la circulació el nou carril bici que connecta Esplugues de Llobregat amb Barcelona

  L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat inauguren avui aquesta nova via pedalable, que forma part de la xarxa Bicivia i que facilitarà la connexió entre el Baix Llobregat i Barcelona. Amb una longitud de 890 metres, té dos espais diferenciats per a vianants i per a bicicletes, i un comptador de bicicletes diàries i anuals.

 • | Tema: Platges

  L'AMB porta a terme la llaurada de les platges de Barcelona

  L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha engegat aquest dilluns 19 de març els treballs de condicionament de les platges de Barcelona per a la temporada de bany.

 • | Tema: Platges

  L'AMB ha continuat a Badalona la llaurada de les 41 platges metropolitanes

  L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha portat a terme aquest dijous 15 de març els treballs de condicionament per posar a punt les platges de Badalona per a la temporada de bany. La llaurada de platges és l'operació que marca el tret de sortida de la temporada de bany. Aquestes feines es fan amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i regiren la sorra fins a 50 cm de profunditat, per facilitar que s'airegi i que els raigs del sol hi penetrin per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant; també es retiren les restes soterrades aportades pels temporals de l'hivern, de manera que s'assoleix un grau òptim de salubritat de les platges de cara a l'inici de la temporada.

 • | Tema: Autobusos

  L'AMB presenta la nova xarxa de bus metropolità d'altes prestacions, que es vertebrarà amb els nous serveis "AMB Exprés" i "AMB Metrobús"

  Aquesta nova xarxa metropolitana, que complementarà l'actual, estarà formada per 21 noves línies i tindrà 25 punts d'intercanvi. L'organisme metropolità crearà 7 línies AMB Exprés, un servei que prioritza els recorreguts més directes, i 14 línies AMB Metrobús, amb alta freqüència de pas. L'AMB calcula que la demanda anual estimada d'aquestes línies pot arribar als 42 milions de viatges anuals, el 30% dels quals es preveu que siguin nous viatgers. Aquest increment de l'oferta i de noves línies comportarà la creació d'uns 240 llocs de treball directes i tindrà un impacte notable en la millora de la qualitat de l'aire.

 • | Tema: Aigua, Mobilitat, Mobilitat sostenible

  Els usuaris del Bicibox creixen un 28% durant l'any 2017 i el servei sobrepassa ara els 10.000 usuaris

  Aquesta tarda se celebren els Premis Ciutadà Bicibox de l'any, l'acte anual de reconeixement als usuaris de Bicibox més actius del 2017 de cada municipi. L'AMB també lliurarà avui el carnet a la usuària número 10.000 del servei Bicibox.